Jackfruit tacos med mangosalsa og avoadokrem! Eller skal jeg kalle de frukttacos? Både jackfruit, mango og avocado er tross alt frukter. Uansett, godt er det!
Jeg må innrømme at jeg har fått skikkelig dilla på jackfruit! Jackfruit er en gigantisk frukt, med en smak som minner om «banana bubblegum». I asiatiske butikker kan du få tak i hermetisk jackfruit, samt en annen ferskere variant. Den er billig og har et stort bruksområde! Pass alltid på at du kjøper jackfruit «in brine» (saltlake) og ikke «in syrup». Sistnevnte inneholder ekstremt mye sukker og passer ikke i denne typen retter.
Jackfruit inneholder lite kalorier, men en del til en frukt å være. Den har svært lite fett og proteiner, men litt karbohydrater. Den er rik på kalium, og inneholder også litt vitamin A, vitamin B6, vitamin C, kalsium og magnesium.
- 220 g jackfruit (1 hermetisk boks, avrent og skjært av tykkeste del)
- 1 ss olje
- 3 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 3 ts paprikapulver
- 1,5 ts cumin
- 1 ts koriander
- ½ ts cayenne
- ½ ts salt
- 1 ss tamari eller soyasaus
- 40 g tomatpuré
- ½ dl vann
- Mangosalsa
- ½ moden mango (velg en som er litt myk)
- Limesaft, smak til
- ¼ chili
- 30 g rødløk
- Avocadokrem
- 1 avocado
- 40 g Oatly iMat Fraiche (havrebasert erstatning til rømme), kan sløyfes
- 8 tacoskjell
- Frisk koriander
- Ha stekeolje i en stekepanne og varm opp. Skjær sjalottløken i strimler og finhakk hvitløken i små biter. Stek til løken er gyllenbrun.
- Hell av vannet på jackfruiten og skjær av den tykkeste og ytterste biten. Klem ut overflødig vann med hendene og riv den i mindre biter, slik at den ligner på “pulled pork”. Ha jackfruiten i samme stekepanne som løken og tilsett krydrene, tamari, vann og tomatpuré. Bland godt sammen og varm opp.
- Skjær mango og rødløk i små terninger, og finhakk chilien. Bland dette sammen og rør inn limesaften.
- Bruk en stavmikser til å blende avocado og Oatly iMat til en jevn krem.
- Tacoskjellene varmes i et par minutter på 200 grader. Server med jackfruiten, mangosalsa og avocadokrem.
Jackfruit får du kjøpt på asiatiske matbutikker. Kjøp alltid "in brine" (saltlake), og ikke "in syrup".
Legg igjen en kommentar