Hva med en fargerik wrap til lunsj? Den består av masse deilige grønnsaker, guacamole og tofu. Her har tofuen fått en panering, noe som gjør at den får en ekstra sprø skorpe og mer smak. Tofu er spesielt rik på kalsium og inneholder hele 540 mg per 100 g, dvs. over halve dagsbehovet! Grønnsakene er rike på vitamin A, vitamin C og vitamin E, mens tortillalefsen tilfører fiber. Sunn og smaksrik lunsj som kan tas med på skole eller jobb!
Wraps med panert tofu & grønnsaker
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
Forfatter: Marie Vogt
Porsjoner: 2
Ingredienser
- 200 g fast tofu
- 1 ss fint speltmel eller hvetemel
- 2 ss polenta
- 1 ss næringsgjær
- ½ ts hvitløkspulver
- Salt og pepper
- Litt paprikapulver og/eller chilipulver
- Stekeolje (raps- eller olivenolje)
- Du trenger også
- ½ rød paprika
- Salt og pepper
- 1 avocado
- 1 fedd hvitløk
- Litt fersk chili
- Litt limesaft
- 8 skiver tomat
- Et par tynne skiver rødløk
- Spirer (kan sløyfes)
- Spinat
- 2 tortilla (fullkorn), det er også mulig å bruke potetlomper
Fremgangsmåte
- Skjær tofuen i tynne skiver eller staver. Ikke klem ut overflødig væske eller tørk tofuen.
- Bland resten av ingrediensene (utenom olje) på en tallerken. Dypp en og en tofuskive i melblandingen – pass på at alle sidene blir godt dekket.
- Ha olje i en stekepanne og stek tofuen til den får en gyllenbrun skorpe.
- Skjær paprika i tynne strimler. Legg de i en ildfast form tildekket med bakepapir og krydre med salt og pepper.
- Stek paprika i ovnen i ca. 20 minutter på 200 grader.
- Finhakk hvitløk og chili. Mos avocadoen, og bland inn hvitløk, chili og limesaft.
- Skjær tomat og rødløk i skiver.
- Legg tortillaen på en skjærefjøl. Legg på spinat og guacamole, samt panert tofu.
- Legg på tomat, løk og spirer til slutt.
- Rull sammen wrapen og nyt!

Legg igjen en kommentar