Det er mange helsefordeler ved å spise rawfood, altså mat som ikke er varmebehandlet over 41 grader. Mat som kokes og stekes kan miste mye av sin næringsverdi under oppvarming, samt at enzymer i maten drepes. Nå er det også slik at noen næringsstoffer, slik som lykopen i tomat, blir mer tilgjengelig ved oppvarming. Jeg synes det er fantastisk at noen velger å spise en 100% rå diett, men personlig liker jeg å spise en blanding av rå mat og oppvarmet mat. Jeg valgte derfor å lage en rå salat, med en nesten rå dressing!
Har du noen gang prøvd å spire grønne linser? Det tar kun 2-3 dager og alt du trenger å gjøre er å bløtlegge linsene over natten, samt samt skylle de hver morgen og kveld i et par dager. Mer detaljert fremgangsmåte finner du på nettet om du søker på spiring av linser. Linser er utrolig næringsrikt og inneholder masse proteiner, selen, jern, kalsium og folat. Ved å spire linsene får de en herlig frisk og crispy konsistens. Spirede linser er supert i salater, men kan også spises som snacks alene, eller f.eks. med litt oppkuttet eple.
- ⅓ squash
- ½ avocado
- 2 dl linsespirer (eller mungbønnespirer)
- En stor neve spinat
- 1 liten revet gulrot
- Dressing
- 1 medjool daddel
- 2 ss tamari
- 2 ss tahini
- 1 ss eplecider eddik
- Et par cm chili
- Et par cm ingefær
- ½ fedd hvitløk
- Saft fra ⅓ lime
- En liten neve koriander
- Vann, se an konsistensen
- Squash skjæres i strimler ved å bruke en ostehøvel. Du kan også bruke et julienne jern eller en spiralizer til å lage squash nudler.
- Avocado skjæres i terninger og spinat rives på den groveste siden av rivjernet.
- Ha squash, avocado, linsespirer, spinat og revet gulrot i en bolle. Server med dressingen under.
- Dressing
- Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til dressingen er helt jevn. Du kan også bruke en stavmikser.

Legg igjen en kommentar