For en tid siden satt jeg på caféen Godt Brød for å jobbe med bacheloroppgaven min. Det kan være vanskelig å finne veganske alternativer på caféer, men de hadde heldigvis et utvalg av noen grønnsaker, smørepålegg og linser. Jeg fikk et rundstykke med blant annet hele linser og oliven, noe jeg vanligvis ikke tenker på som pålegg. Men det var så godt! Jeg ble inspirert til å lage noe lignende, og endte opp med en stor og grov sandwich med Beluga linser, avocadomos, soltørket tomat, grønne oliven, agurk og salat! En sandwich passer utmerket til lunsj og kan pakkes inn i aluminiumsfolie, slik at den ikke faller fra hverandre. Supersunn og mettende lunsj!
Grov sandwich med linser
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
Forfatter: Marie Vogt
Porsjoner: 2
Ingredienser
- 4 grove brødskiver
- 0,5 dl Beluga linser eller Puy linser
- 1 avocado + litt sitronsaft
- ½ dl soltørket tomat + 1 ss kaldpresset olivenolje
- Agurk
- Ca. 14 stk grønne oliven
- Ruccula og/eller spinat
Fremgangsmåte
- Kok linser som anvist på pakken. Avkjøl.
- Mos avocadoen med en gaffel og bland inn sitronsaft.
- Ha soltørket tomat og olivenolje i en food processor og kjør til en grov blanding.
- Agurk skjæres i skiver og oliven i to.
- Legg opp sandwichene, ved å ha avocado på en brødskive og tomatblandingen på den andre. Legg linser, salat, oliven og agurk i midten.

Legg igjen en kommentar