Buddha Bowl beskrives av The Urban Dictionary som “a bowl which is packed so full that it has a rounded “belly” appearance on the top much like the belly of a buddha”. Kort fortalt er Buddha Bowl en stor bolle fylt med magre proteiner som bønner og linser, masse fargerike grønnsaker og dressing. Kall det gjerne en stor salat om du vil. Poenget er uansett at den skal være næringsrik og mettende! Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig, men aller helst i hele regnbuens farger. Salat trenger absolutt ikke å være kjedelig!
Buddha Bowl med linser
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
Forfatter: Marie Vogt
Porsjoner: 1
Ingredienser
- 1 maiskolbe (fersk eller ferdigkokt, slik den fås kjøpt på butikken)
- Ca. 50 g grønnkål, i strimler
- 1 liten gulrot
- 1 stang vårløk
- Noen agurkskiver
- 10 cherrytomater
- ½ avocado
- 175 g hermetiske eller kokte linser (1 pk fra GoGreen)
- Litt grønn chili, finhakket
- Koriander
- Tahinidressing
- 1,5 ss tahini (av avskallede sesamfrø, ikke den grove typen som finnes i flere norske matbutikker)
- 1 ts agave
- Saft fra ½ lime
Fremgangsmåte
- Skjær maiskornene av maiskolben ved å bruke en kniv.
- Bruk et julienne jern til å rive gulrot i tynne strimler, evt. en potetskreller.
- Vårløk skjæres i mindre biter, agurk i skiver og cherrytomater i to. Avocado kuttes i 5-6 skiver.
- Ha alle grønnsakene i en stor bolle og strø over hakket chili og koriander.
- Bland tahini, agave og lime til en jevn dressing og ha over salaten.

Legg igjen en kommentar