En fargerik lasagne med tofu “ricotta” i tomatsaus, kremet cashewost, squash og aromasopp. Det beste med lasagne er at ingrediensene kan variere i alle regnbuens farger. Som proteinkilder har jeg brukt tofu og cashewnøtter, som også kan varieres med linser, bønner, andre frø og nøtter.
Lasagnen inneholder hele 31 g protein per 2 porsjonsstykker, samt sunt fett fra raps og cashewnøtter, og en god dose vitaminer og mineraler!
De 4 forskjellige lagene legges oppå hverandre, med tre lag av pasta. De andre lagene spres jevnt utover formen to ganger. Lasagnen toppes med cashewost, samt næringsgjær og friske urter når den er ute av ovnen.
Lasagnen gir 6 porsjonsstykker, som passer til 3 sultne personer. Rester kan fryses i porsjonsstørrelser i aluminiumsfolie, og varmes opp eller tines.
- Tomat- og tofusaus
- • 1 gul løk
- • 2 hvitløksfedd
- • 800 g hermetiske tomater
- • 2 ss tomatpuré
- • ½ terning grønnsaksbuljong eller 1 ts pulverbuljong (smak til)
- • 250 g fast tofu
- • En håndfull frisk oregano
- • Stekeolje (raps- eller olivenolje)
- Cashewost
- • 3 dl naturelle cashewnøtter
- • ½ dl næringsgjær
- • 1,5 dl vann
- • 1 ts hvitløkspulver
- Grønnsaker og lasagneplater
- • 1 squash
- • 6 aromasopp
- • Stekeolje (raps- eller olivenolje)
- • 9 lasagneplater
- Grovhakk løk og hvitløk. Ha litt olje i en høy gryte eller stekepanne og stek løken på middels varme til løken er gyllen.
- Ha deretter i hakkede tomater, tomatpure, buljong og frisk oregano.
- Smuldre tofuen i små biter og ha i tomatsausen. Bland alt godt sammen og la den småputre på middels varme i et kvarter. Smak evt. til med ekstra krydder.
- Ha alle ingrediensene til cashewosten i en blender eller bruk en stavmikser til å kjøre sausen jevn og glatt uten biter.
- Skjær sopp og squash i tynne skiver. Ha litt olje i en stekepanne og stek squash og sopp på middels varme til grønnsakene er møre.
- Finn frem en ildfast form.
- Legg 3 lasagneplater i bunn og legg deretter de resterende lagene to ganger, og pastaplater tre ganger. Topp med cashewost.
- Lasagnen stekes på 200 grader i 40 minutter midt i ovnen.

Legg igjen en kommentar