Har du litt ekstra tid til frokosten en morgen? Eller er du kanskje lei av den samme brødskiva eller müslien til frokost? Prøv denne proteinrike og fargefulle meksikansk inspirerte frokosttallerkenen! Den inneholder hele 30 g protein, sunt fett og fiber som holder deg mett. Ved å bruke et par spiseskjeer næringsgjær dekker frokosten nesten hele dagsbehovet av B-vitaminer*!
*Avhenger dog av type næringsgjær.
Gode proteinkilder + masse grønt gjør susen! Her bruker jeg tofu i tofuføre og svarte bønner med krydderblanding. Bønnene kan også erstattes med linser, som inneholder høye mengder selen.
Varier gjerne med grønnsaker du har i skapet, du kan f.eks. også bruke agurk, raspet gulrot, vårløk og søtpotet.
MEKSIKANSK FROKOSTTALLERKEN
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
Forfatter: Marie Vogt
Porsjoner: 1
Ingredienser
- Proteinkilder
- Tofurøre (oppskrift her)
- Sorte bønner, hermetiske
- Krydder (f.eks. paprikapulver, cumin, koriander, salt, chili)
- Grønnsaker
- Grønn paprika
- Cherrytomater
- Avocado
- Evt. litt bladsalat
- Tacosaus
Fremgangsmåte
- Lag tofuføre etter oppskriften.
- Ha avskylte bønner i en stekepanne og varm opp. Tilsett ønsket krydder og litt vann. Varm opp og la småputre på lav varme i 5 minutter.
- Grønnsakene skjæres i skiver eller terninger.
- Server tofurøre og bønner sammen med grønnsakene og tacosaus.
Legg igjen en kommentar