Du trenger ikke ost og kjøtt for en god panini! Her bruker jeg hummus, spinat, stekt sopp og avocado. Oppskriften er hentet fra Engine Kitchen Rescue, en etterfølger av dokumentaren “Forks over knives”. Paninien passer utmerket til lunsj, eller som en lett middagsrett!
Hummusen og avocadoen lager en kremet base, nesten slik ost gjør. Her er det mange gode smaker og kjøtt er overhode ikke nødvendig! Om du ønsker kan du selvfølgelig bruke vegansk ost istedet eller i tillegg til hummus, samt kjøtterstatninger. Her er det lov å være kreativ!
Paninien lages med fire forskjellige lag:
- Hummus
- Spinat
- Stekt sopp
- Avocado
Grønnsakspanini
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
Forfatter: Marie Vogt
Porsjoner: 1
Ingredienser
- 2 brødskiver
- 3-4 ss hummus
- En stor neve spinat
- 2 aromasopp eller sjampinjong
- ½-1/4 avocado (spørs på størrelsen)
- Valgfritt krydder
Fremgangsmåte
- Skjær soppen i tynne skiver. Ha de i en stekepanne uten olje og stek på middels varme til de er myke. Smak evt. til med litt soyasaus for ekstra smak.
- Skjær avocado i tynne skiver eller terninger.
- Smør hummus på begge sidene av brødskivene.
- Legg over spinat, stekt sopp og avocado. Krydre evt. med ønsket krydder. Legg den andre brødskiven over.
- Varm opp en stekepanne på middels varme og legg paninien i panna (olje er ikke nødvendig). Bruk en stekespade til å klemme den flatere. Stek til den er gyllenbrun på begge sider, i ca. 10 minutter.
Notater
Variasjon: bytt ut eller legg på et par skiver vegansk smelteost (f.eks. pizzaost fra Violife eller Astrid och Aporna)
Oppskriften er hentet fra Engine Kitchen Rescue, med noen endriner.
Oppskriften er hentet fra Engine Kitchen Rescue, med noen endriner.

Legg igjen en kommentar