Så hva er no-bake granola? Jo, det er akkurat det det høres ut som! Nemlig en granola som hverken skal stekes eller bakes. Den lages derimot enkelt i en food processor. Da den er raw (i hvertfall nesten), passer den utmerket som topping på smoothies og smoothieboller (smoothiebowls). Granolaen krever kun 5 ingredienser og lages på maks 10 minutter, superenkelt!
Granolaen baseres på 4 hovedingredienser -store seige medjool dadler, kokos, mandler og havregryn. Videre smakssettes den med en dæsj kanel.
No-bake granola kan f.eks. serveres med cashew “yoghurt”, oppskrift HER! Prøv også no-bake granola på acaibowl (oppskrift HER), servert med frukt og bær.
NO-BAKE GRANOLA
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
Forfatter: Marie Vogt
Ingredienser
- • 1,5 dl havregryn, helst store
- • ½ dl mandler
- • 1 dl kokosmasse
- • Ca. 7 stk medjool dadler
- • ½ ts kanel
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til en grov masse. Kjør heller food processoren litt kortere og se an konsistensen på granolaen. Blend deretter videre til ønsket konsistens.
- Oppbevar granolaen i en lufttett boks eller glass i kjøleskap.
Notater
Her vil jeg anbefale å bruke medjool dadler, de er ofte litt hardere og fastere enn små myke dadler som ofte kjøpes i mindre bokser.

Legg igjen en kommentar