En superenkel wok med mye smak! Dette er min “go-to” middag når jeg har lite tid til å lage mat, men likevel har lyst på noe sunt, godt og mettende. Tofu og grønnsaker wokes raskt i en panne, og tilsettes en enkel peanøttsaus med kun fire ingredienser. Woken serveres med fullkornsnudler!
Med et variert og fargerik innhold av grønnsaker, samt tofu, nøtter og korn som gode proteinkilder, er dette en sunn middag som metter godt. Retten inneholder hele 32 g protein per porsjon, og dekker dagsbehovet for både kalsium, vitamin C og kobber. Woken inneholder også en god mengde vitamin A, vitamin E, jern, magnesium og B-vitaminer! Og beste av alt -den tar kun 30 minutter å tilberede!
I denne woken har jeg brukt brokkoli (anbefales!), paprika og gulrot, men bruk gjerne andre grønnsaker også. Sukkerterter, minimais, sopp, asparges og løk er andre grønnsaker som passer bra til wok. Du kan også variere peanøttsausen ved å bruke mandelsmør fremfor peanøttsmør.
- • 150 g tofu eller tempeh
- • 150 g brokkoli
- • 80 g gulrot
- • 100 g paprika
- • 70 g fullkorns nudler, uten egg
- Peanøttsaus
- • 1 ss peanøttsmør (bruk peanøttsmør med kun peanøtter og salt)
- • 1 ss tamari eller soyasaus
- • 1 fedd hvitløk, finhakket
- • Litt chili, finhakket
- • Valgfritt: en liten bit fersk ingefær, finhakket
- • Valgfritt: en dæsj sesamolje
- Kok nudler som anvist på pakken.
- Rist cashewnøttene lett i en tørr stekepanne til de er lysebrune. Grovhakk nøttene.
- Tørk av overflødig vann av tofuen og skjær den i passe store terninger.
- Skjær brokkoli, gulrot og paprika i biter eller skiver –jeg liker ganske store biter i denne retten.
- Finn frem en wok eller stor stekepanne og ha i litt vann (eventuelt stek i tørr stekepanne) –olje er ikke nødvendig. Ha i grønnsakene og tofuen og stek til grønnsakene er noenlunde møre (men de skal ha god tyggemotstand) og tofuen har fått en lysebrun skorpe.
- Rør sammen alle ingrediensene til peanøttsausen. Bruk eventuelt en dæsj vann for å tynne ut sausen. Skru ned varmen på woken og hell deretter over sausen –bland den inn raskt, da den fort setter seg i bunnen av stekepannen.
- Bland til slutt inn nudlene i woken. Server med cashewnøtter.
OBS: mengdeforholdet av grønnsaker er IKKE viktig -det er oppgitt for næringsberegning av retten.
Legg igjen en kommentar