Visste du at middelhavskostholdet er ansett som et av de sunneste kostholdene i verden? Det mange ikke vet er at middelhavskostholdet (på engelsk Mediterranean diet) består hovedsakelig av plantebaserte matvarer; frukt og grønt, belgfrukter, korn, nøtter, frø, oliven og olivenolje, samt innslag av sjømat og meieriprodukter. Denne buddhabowlen (eller salatbolle om du vil) er inspirert av middelhavskostholdet, og inneholder flere grønnsaker, bønner og oliven. En sunn og mettende salat, som passer utmerket til lunsj eller som en lett middag!
Salaten er enkel å tilberede, spesielt om du allerede har hummus i kjøleskapet. Det tar litt tid å ovnsbake paprika, men jeg skal love deg at det er verdt det! Bruk helst søtpaprika/spisspaprika, det gir en utrolig god sødme til salaten. Denne salatbollen passer også ypperlig å ha med i matpakka, og metter godt! For litt ekstra sunt fett og protein kan du strø over litt ristede eller rå solsikke-, gresskar- eller hampfrø.
- • 50 g tofu + litt soyasaus
- • 3 ss kikerter
- • 2 ss hummus
- • ⅕ agurk, i skiver
- • 30 g blandet salat
- • 1 spisspaprika
- • ½ avocado, i skiver
- • 10 oliven
- Bak paprika på 200 g i ovnen til den faller sammen og får en svak brunfarge i skallet.
- Tørk tofuen lett med litt tørkepapir og skjær i tykke trekanter. Stek på middels varme i en tørr stekepanne til den får en lys brun overflate. Hell litt soyasaus over og stek videre i et par minutter.
- Dander buddha bowlen med salat i bunn, grønnsaker og tilslutt hummus på toppen.
- Pynt gjerne med litt frø, f.eks. solsikkefrø, gresskarfrø eller hampfrø.
OBS: det er tatt utgangspunkt i oliven i olje i næringsberegningen, da kostholdsplanleggeren ikke har oliven i lake registrert. Om du bruker oliven i lake vil fettinnholdet være lavere.
Legg igjen en kommentar