Bruschetta med tomat og avocado, servert med asparges og pesto
 
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
 
Porsjoner: 5
Ingredienser
  • 10 skiver baguette, ca. 3-4 cm tykke
  • 2 ts margarin
  • 250 g cherrytomater (gjerne forskjellige farger)
  • 1 stort fedd hvitløk
  • 2,5 ss kaldpresset olivenolje
  • 1 avocado
  • Ca. 5 g frisk basilikum (5 ts oppkuttet), grovhakket
  • Asparges
  • 10 asparges
  • 1 ts olje
  • Pesto
  • ½ dl kaldpresset olivenolje av god kvalitet
  • ½ ss solsikkefrø
  • 5 g grønnkål
  • ½ krm havsalt
Fremgangsmåte
  1. Skjær cherrytomatene i fire biter hver og ha i en bolle. Avocadoen skjæres i små terninger. Press hvitløk gjennom en hvitløkspresse og bland inn med tomatene, sammen med olivenolje og grovhakket basilikum.
  2. Skjær baguetten i skiver. Smelt margarinen i en stekepanne og ha i baguettskivene. Stek til de er gyllenbrune på begge sider, men pass på at de ikke brenner seg! Legg til side.
  3. Skjær av den ytterste delen på asparges, da denne som regel er ganske hard å bite i. Ha olje i en stekepanne og stek aspargesene på middels varme til de er møre, men fortsatt har litt tyggekonsistens. Legg til side.
  4. Bruk en stavmikser eller en liten blender (som ofte følger med stavmikseren) til å blende alle ingrediensene til pestoen. Det skal være små biter av solsikkefrø og grønnkål –ikke helt mos.
  5. Legg opp tallerkener og dander tomatblandingen over de stekte baguettene. Legg opp asparges ved siden av og pynt med pestoen over.
Notater
For en enklere rett kan du fint droppe asparges og pesto.
Recipe by at http://mynths.no/2016/04/13/bruschetta-med-tomat-og-avocado-servert-med-asparges-og-pesto-2/