Grønnkålchips med næringsgjær
 
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
 
Forfatter:
Porsjoner: 1
Ingredienser
  • 1 dl usaltede cashewnøtter, bløtlagt i 1 time
  • ½ dl vann
  • 1 ss presset sitronsaft
  • ½ ts chilipulver
  • ¼ ts himalayasalt eller havsalt
  • 2 ss næringsgjær
  • ¼ ts hvitløkspulver eller løkpulver
  • 3-4 store grønnkålblader, skylt og tørket
Fremgangsmåte
  1. Ha alle ingrediensene (unntatt grønnkål) i en liten bolle og bruk en stavmikser til å kjøre ingrediensene til en jevn dressing uten klumper.
  2. Riv grønnkålbladene i passende biter. Ha grønnkålbladene i en stor bolle og vend inn dressingen med hendene. Sørg for at alle bladene får dressing på seg.
  3. Legg de marinerte grønnkålbladene på et paraflexx ark og tørk i dehydratoren på 41 grader i 8-9 timer, eller til chipsene er helt sprø.
Notater
1 oppskrift gir en passe stor bolle, ala den på bildet.
Recipe by at http://mynths.no/2016/04/13/gronnkalchips-med-naeringsgjaer-2/