KALD NUDELSALAT
Kald nudelsalat
 
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
 
Forfatter:
Porsjoner: 1
Ingredienser
  • 100 g naturell tempeh eller tofu (evt. ferdigmarinert)
  • Litt tamari
  • Stekeolje (raps- eller olivenolje)
  • ½ liten gulrot
  • ¼ agurk
  • 1 liten stang vårløk
  • 1 liten neve ristede peanøtter, med eller uten salt
  • En neve koriander
  • 1 porsjon nudler
  • Dressing
  • 1 medjool daddel
  • 2 ss tamari
  • 2 ss tahini
  • 1 ss eplecider eddik
  • Et par cm chili
  • Et par cm ingefær
  • ½ fedd hvitløk
  • Saft fra ⅓ lime
  • En liten neve koriander
  • Vann, se an konsistensen
Fremgangsmåte
  1. Kok nudler som anvist på pakken. Avkjøl.
  2. Tempeh skjæres i tynne skiver og stekes i litt olje. Ha på litt tamari underveis, med mindre du bruker ferdigmarinert tempeh. Stek til den har fått en lysebrun stekeskorpe på begge sider.
  3. Jeg brukte en liten ostehøvel til å lage tynne strimler av agurk og tynne flak av gulroten. Du kan også bruke en kniv til å skjære tynne skiver eller julienne jern til å lage strimler. Kutt vårløk i tynne skiver.
  4. Dressingen lages ved å blende alle ingrediensene i en blender, eller ved å bruke en stavmikser. Dressingen skal bli helt jevn uten klumper.
  5. Ha tilslutt alle ingrediensene i en bolle og hell dressingen over.
Notater
Jeg brukte hvete- og bokhvetenudler, men du kan også bruke risnudler eller andre veganske nudler.

Om du ikke vil bruke korn- eller risnudler, kan du også lage nudler av squash ved hjelp av et julienne jern eller en spiralizer. Begge deler er kjempe godt!

Lag gjerne dobbel oppskrift av dressingen, da er det lettere å blende den!
Recipe by at http://mynths.no/2016/04/14/kald-nudelsalat-2/