HJEMMELAGET NUGATTI
 
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
 
Forfatter:
Porsjoner: 1
Ingredienser
  • 250 g hasselnøtter, naturelle
  • 6 små myke dadler
  • 2-3 ss kakaopulver (smak til)
  • 1 liten dæsj havsalt eller himalayasalt
  • Vann (se an mengden)
Fremgangsmåte
  1. Rist hasselnøttene i en stekepanne til de er gyllenbrune eller i en langpanne på 200 grader i underkant av 10 minutter i stekeovnen. Se til at de ikke blir brent!
  2. Ha deretter hasselnøttene i en food processor og kjør i 10-15 minutter til fettet slippes ut av hasselnøttene, som dermed blir hasselnøttsmør. Hasselnøttene vil legge seg opp etter kantene på food processoren, og du må stoppe maskinen og skrape det ned utallige ganger. Hasselnøttsmøret skal ha konsistens som peanøttsmør når det er ferdig.
  3. Tilsett dadler, kakaopulver og en klype salt og kjør videre. Pålegget vil da få en tykkere konsistens. Tilsett vann, gradvis, til ønsket konsistens. Kjør et par minutter til du har et kremet og smøremykt pålegg. Vær oppmerksom på at pålegget tykner ytterligere i kjøleskapet.
  4. Oppbevares i kjøleskap.
  5. Server på ristet brød.
Notater
1 oppskrift gir et middels glass nutella (se bilde).

Får du ikke tak i dadler? Bruk agavesirup eller kokossukker.

Smak gjerne til med ekstra dadler, ettersom hvor søtt du vil ha pålegget.
Recipe by at http://mynths.no/2016/12/08/hjemmelaget-nugatti/