TOFU LASAGNE MED TOMATSAUS, GRØNNSAKER OG CASHEWOST
TOFU LASAGNE
 
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
 
Forfatter:
Porsjoner: 6
Ingredienser
  • Tomat- og tofusaus
  • • 1 gul løk
  • • 2 hvitløksfedd
  • • 800 g hermetiske tomater
  • • 2 ss tomatpuré
  • • ½ terning grønnsaksbuljong eller 1 ts pulverbuljong (smak til)
  • • 250 g fast tofu
  • • En håndfull frisk oregano
  • • Stekeolje (raps- eller olivenolje)
  • Cashewost
  • • 3 dl naturelle cashewnøtter
  • • ½ dl næringsgjær
  • • 1,5 dl vann
  • • 1 ts hvitløkspulver
  • Grønnsaker og lasagneplater
  • • 1 squash
  • • 6 aromasopp
  • • Stekeolje (raps- eller olivenolje)
  • • 9 lasagneplater
Fremgangsmåte
  1. Grovhakk løk og hvitløk. Ha litt olje i en høy gryte eller stekepanne og stek løken på middels varme til løken er gyllen.
  2. Ha deretter i hakkede tomater, tomatpure, buljong og frisk oregano.
  3. Smuldre tofuen i små biter og ha i tomatsausen. Bland alt godt sammen og la den småputre på middels varme i et kvarter. Smak evt. til med ekstra krydder.
  4. Ha alle ingrediensene til cashewosten i en blender eller bruk en stavmikser til å kjøre sausen jevn og glatt uten biter.
  5. Skjær sopp og squash i tynne skiver. Ha litt olje i en stekepanne og stek squash og sopp på middels varme til grønnsakene er møre.
  6. Finn frem en ildfast form.
  7. Legg 3 lasagneplater i bunn og legg deretter de resterende lagene to ganger, og pastaplater tre ganger. Topp med cashewost.
  8. Lasagnen stekes på 200 grader i 40 minutter midt i ovnen.
Recipe by at http://mynths.no/2016/07/08/tofu-lasagne-med-tomatsaus-gronnsaker-og-cashewost/