SORT DAHL MED SPINAT OG POTET
SORT DAHL MED SPINAT OG POTET
 
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
 
Forfatter:
Porsjoner: 2
Ingredienser
  • Dahl
  • • Olje (gjerne rapsolje)
  • • 3 fedd hvitløk
  • • 1 rød eller gul løk
  • • ¼ chili (avhenger av hvor sterk chilien er)
  • • 2 store never spinat
  • • 3 medium potet
  • • 400 g hermetiske tomater
  • • 2 dl sorte Beluga linser
  • • 6 dl vann
  • Krydder
  • • 1 ts gurkemeie
  • • 1 ts garam masala
  • • ½ ts cumin
  • • ½ ts koriander
  • • ½ ts paprika
  • • Salt, smak til
Fremgangsmåte
  1. Finhakk hvitløk, løk og chili. Ha olje (ca. 2-3 ss i en gryte) og varm opp på middels varme. Ha i løken og stek til den er gyllen.
  2. Skjær potet i små terninger og ha den, samt spinaten, i gryten med løken.
  3. Tilsett hermetiske tomater, linser, vann og krydder.
  4. La gryten stå på lav varme med lokk i ca. 1 time. Linsegryten blir bedre om den står lengre på lav varme fremfor at den kokes kort på høy varme.
  5. Smak til med salt og evt. mer krydder. Tilsett gjerne litt kokosmelk for en mer kremet smak.
  6. Velg selv om du vil servere linsestuingen som den er, eller mose deler av den med en stavmikser. Personlig liker jeg å mose ca ⅓ med stavmikser.
  7. Server med ønsket tilbehør.
Notater
Serveringstips:
Avocado, mynte og lime
Havrebasert rømme og hakket koriander
Ris og mangochutney
Naanbrød eller annet brød
Recipe by at http://mynths.no/2016/09/26/sort-dahl-med-spinat-og-potet/