ENKLE VEGANSKE PANNEKAKER MED 5 INGREDIENSER
ENKLE VEGANSKE PANNEKAKER MED 5 INGREDIENSER
 
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
 
Forfatter:
Porsjoner: 5
Ingredienser
  • • 1 ss linfrø
  • • 1 ss maizena
  • • 1 ss kokossukker (kan sløyfes)
  • • 2 dl plantemelk
  • • 2 dl speltmel (siktet eller sammalt finmalt)
Fremgangsmåte
  1. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn røre.
  2. La røren svelle minst 15 minutter i kjøleskap, gjerne lenger. Om du lar røren stå i kjøleskapet over natten kan det være nødvendig å justere med litt ekstra plantemelk før steking, da røren tykner ytterligere over natten.
  3. Stek pannekakenei en liten stekepanne på middels til høy varme. Du trenger ikke olje om du har en non-stick stekepanne. Stek til de er lysebrune på begge sider med små brune flekker.
  4. Server med f.eks. sjokoladesaus, syltetøy eller litt kokossukker og sitronsaft. Pannekakene smaker best rett etter steking.
Notater
*Oppskriften gir 5 pannekaker.

Juster oppskriften med mel og plantemelk, om røren virker for tynn eller for tykk.

Hvetemel kan brukes i stedet for speltmel. Bruk gjerne sammalt finmalt speltmel i stedet for siktet speltmel. Om du bruker sammalt finmalt spelt må du mest sannsynlig justere med litt ekstra plantemelk, da dette melet gir en tykkere konsistens.

Kokossukker kan sløyfes eller byttes ut med vanlig hvitt sukker.

TIPS: bytt ut halvparten av speltmelet med kikertmel for mer proteinrike pannekaker!
Recipe by at http://mynths.no/2017/02/15/enkle-veganske-pannekaker-med-5-ingredienser/