SPICY BOKVHETEBOLLER MED SOLTØRKET TOMAT I ENKEL TOMATSAUS
SPICY BOKVHETEBOLLER MED SOLTØRKET TOMAT I ENKEL TOMATSAUS
 
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
 
Forfatter:
Porsjoner: 3
Ingredienser
  • Bokhveteboller
  • • 1,5 dl bokhvete, kokt som anvist på pakken og avkjølt
  • • 8 halve soltørket tomat, tørre og bløtlagt i kokende vann i ca. 1 time (det går også fint å bruke soltørkede tomat som har ligget i olje, men tørk av dem godt)
  • • 2 fedd hvitløk
  • • 1 dl havregryn
  • • 1,5 ts røkt paprikapulver
  • • Tørket chili, smak til (jeg bruke en liten tørket chili)
  • • Salt og pepper, smak til
  • • Friske urter, f.eks. en liten neve basilikum
  • • ½ dl solsikkefrø
  • Enkel tomatsaus
  • • 1 gul løk
  • • 2 fedd hvitløk
  • • 4 dl passata (evt. hakkede hermetiske tomater)
  • • 1 ss kokossukker
  • • Timian, frisk
  • • Salt og pepper, smak til
  • • Tørket chili, smak til
  • Annet
  • • Spagetti, fullkorn
Fremgangsmåte
  1. Start med å lage tomatsausen. Finhakk løk og hvitløk og ha i en gryte. Stek løken i litt vann eller olje.
  2. Ha deretter i passata, kokossukker, samt krydder. Smak til med krydder etter hvert. La sausen koke i 30-45 minutter, gjerne lenger.
  3. Finn frem en food processor, og ha i alle ingrediensene til bokhvetebollene, unntatt solsikkefrø. Kjør food processoren til bokhveten er delvis most, med grove biter av bokhvete og soltørket tomat. Ha deretter i solsikke frø og kjør i et par sekunder til –disse skal ikke moses, men være hele for litt ekstra tyggemostand.
  4. Ha litt vann på hendene og form massen til små bokvheteboller –oppskriften gir ca. 26 boller. Stek bokvhetebollene i en stekepanne på middels varme til de er gyllenbrune. Husk at bollene ikke skal gjennomstekes slik som vanlig kjøttboller. De skal kun varmes opp og stekes slik at de får en gyllen skorpe.
  5. Kok spagetti som anvist på pakken.
  6. Når tomatsausen er ferdig, har du sausen over bokvhetebollene. La småputre i et par minutter.
  7. Server bokhvetebollene med spagetti, litt friske urter og evt. litt vegansk parmesan eller næringsgjær.
Recipe by at http://mynths.no/2017/04/24/spicy-bokvheteboller-med-soltorket-tomat-i-enkel-tomatsaus/