Smakfulle burgere av sorte bønner og kikertmel! Jeg serverer de med salat, tomat, stekt løk, avocado og en fyldig hjemmelaget burgerdressing av eggfri aioli, sylteagurk, tomatpurée og friske urter. Burgerne er faste og gode i konsistensen, med masse smak og krydre. De inneholder både kikertmel, som gjør de faste, og smuldret brød som fungerer som et slags bindemiddel. Både sorte bønner og kikertmel er gode proteinkilder og en burger (uten tilbehør) inneholder ca. 10 g protein.
Hjemmelaget burgerdressing er lagt ut på bloggen tidligere HER. Den anbefales på det sterkeste! Jeg har i litt gressløk og dill, men bruk gjerne persille, kruspersille, koriander og andre urter du liker.
TIPS: varm opp burgerbrødene i et par minutter i ovnen, for å gi dem en crispy overflate. Bruk gjerne grove burgerbrød, de metter lengre og tilfører ekstra fiber!
Server gjerne også med:
- syltet rødløk
- agurk
- syltet agurk
- vegansk ost
- guacamole
- hummus
- coleslaw
- ketchup
- sennep
- tzatziki
- rødbeteskiver, ferske eller syltede (anbefales!)
- Stekeolje (raps- eller olivenolje)
- 1 gul eller rød løk
- 3 fedd hvitløk
- ⅓ chili
- 10 cm purre
- 340 g hermetiske eller kokte sorte bønner (2 pk fra GoGreen)
- 2 mellomgrove brødskiver, delt i mindre biter
- 1 dl kikertmel
- 2 ss tamari eller soyasaus
- 2 ss næringsgjær (kan sløyfes)
- 1 ts paprikapulver
- ½ ts salt
- Pepper
- Skjær løk, hvitløk, chili og purre i mindre biter. Ha litt olje i en stekepanne og stek grønnsakene på middels varme til de er gylne. Ha deretter grønnsakene i en food processor.
- Ha så resten av ingrediensene i food processoren og kjør til en grov masse. Om burgerfarsen kjennes veldig myk kan du ha i litt ekstra kikertmel, men burgerne vil også bli fastere etter steking.
- La gjerne burgerfarsen stå å hvile i kjøleskapet i 30 min. Om du ikke har tid kan de helt fin stekes med en gang.
- Form farsen til 6 burgere og stek i en stekepanne i litt olje. Server på grove burgerbrød med ønsket tilbehør.

Denne var veldig god, den beste veggis burgeren jeg har smakt! Veldig kjøtt aktig av smak og konsistens.
Det er veldig kjekt å høre at du likte den! 🙂